ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕКТРОМОБІЛІВ ІЗ НУЛЬОВИМИ ВИКИДАМИ CO2 ПОЛІПШУЄ СТАН ЕКОЛОГІЇ

Источник: ukrnovyny.com
Jaguar Land Rover
ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕКТРОМОБІЛІВ ІЗ НУЛЬОВИМИ ВИКИДАМИ CO2 ПОЛІПШУЄ СТАН ЕКОЛОГІЇ

Перехід людства на більш екологічні джерела енергії – важливий крок до кращого майбутнього. Адже вже зараз деякі локальні екосистеми світу потерпають від зміни клімату на планеті. За даними Української кліматичної мережі, посилення парникового ефекту викликають парникові гази CO2(вуглекислий газ), CH4 (метан) та N2O (закис азоту), які виникають внаслідок використання викопного палива. Згідно з дослідженнями міжнародної наукової спільноти Deep Carbon Observatory, викиди вуглецю від діяльності людини перевищують 360 тонн на рік.

Країни Європи вже впроваджують більш жорсткі обмеження щодо рівня викидів вуглецю з транспортних засобів. Водночас світові автовиробники активно переходять на нульові викиди COзавдяки переходу на електрокари. За даними AUTO-Consulting, до 2023 року в Європі будуть введені в експлуатацію 16 великих заводів із виробництва літій-іонних акумуляторних батарей.

Компанія Jaguar Land Rover вже готова до нових змін на світовому ринку автовиробництва. Свій перший повністю електричний автомобіль Jaguar I-PACE компанія презентувала в Україні у грудні 2018 року. Електрокар має нульові показники викидів COта швидко завоював прихильність автовласників.  За перші 9 місяців продажів модель посіла перше місце серед нових зареєстрованих електрокарів із показником у 110 проданих автомобілів  (22% частки ринку електроавтомобілів в Україні).

Jaguar I-PACE отримав 66 міжнародних нагород, включаючи нагороди «Автомобіль 2019 року» (World Car of the Year), «Найкращий автомобільний дизайн 2019 року» (World Car Design of the Year), «Найбільш екологічно чистий автомобіль 2019 року» (World Green Car), «Європейський автомобіль року» (European Car of Year), а також німецький, норвезький та британський «Автомобіль року». 

Jaguar I-PACE дозволяє не тільки потурбуватися про чистіше повітря, але і заощадити власні кошти. У порівнянні з автомобілем із дизельним двигуном економія при використанні електрокара складає понад 150 тис. гривень за три роки. Вартість 2 500 км пробігу для електрокара орієнтовно становить 800 гривень відповідно до денного тарифу заряджання авто та 400 гривень – відповідно до нічного. Для дизельного автомобіля аналогічний показник буде становити 5 350 гривень. Більш докладні розрахунки можна провести у спеціальному калькуляторі економії від Jaguar I-PACE.

Інфраструктура для електрокарів України також поступово розвивається і відкриває нові можливості для подорожей не лише територією України, але і Європою. На одному заряді I-PACE можна легко дістатися із Києва до Чернігова, Полтави, Житомира, Вінниці та інших міст. А з однією додатковою підзарядкою – до Одеси, Львова, Харкова або навіть польського Любліна.

Бренд-директор Jaguar Land Rover в Україні Андрій Ханін зазначив: «Створення електричних автомобілів  великий крок в історії людства. Як поява першої парової машини стала початком промислової революції  в Європі, так і поява електрокарів стане початком ери більш екологічного автотранспорту. Повністю електричний автомобіль Jaguar I-PACE є відмінним уособленням цього світового тренду. Ми впевнені, що поступово електрокари стануть таким же звичним явищем, як мобільні телефони чи інтернет».

 

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть