Авто тепер можна декларувати онлайн самостійно: подробиці

Источник: ukrnovyny.com
Авто тепер можна декларувати онлайн самостійно: подробиці

В Україні з'явилася можливість задекларувати легкові авто онлайн. Про це повідомили в Державній митній службі (Держмитслужбі).

Щоб подати декларацію, слід завести особистий кабінет у спеціальному розділі на єдиному державному інформаційному вебпорталі "Єдине вікно для міжнародної торгівлі".

"Цей розділ призначений для самостійного декларування громадянами легкових автомобілів, які ввозяться або ввезені ними на митну територію України і підлягають випуску в режим вільного використання", – зазначається на сторінці розділу.

Слід врахувати кілька обставин, якщо декларуватимете самостійно.

Умовою пропуску в Україну автомобілів, які належать її громадянам та зняті з реєстрації в інших країнах, є надання попередньої митної декларації в митницю, в якій буде здійснюватися митне оформлення. Як правило, оформляють за місцем проживання, хоча ця умова не є обов'язковою.

Перед поданням попередньої митної декларації треба внести на рахунок митниці грошову заставу в сумі митних платежів, які підлягають сплаті для розміщення автомобіля в режим вільного використання.

У розділі доступний список депозитних рахунків митниць для фізичних осіб.

Після ввезення автомобіля на митну територію України громадянин у певний термін повинен доставити його в зону митного контролю, яка вказана в графі 30 попередньої декларації, та подати додаткову митну декларацію.

За потреби (зміна курсу валют, митної вартості товару) слід доплатити кошти на той же рахунок митниці.

Все це можна зробити через особистий кабінет на порталі.

"Декларації обробляються працівниками митниці в порядку загальної черги. Якщо декларацію не встигнуть обробити протягом поточної доби, то може змінитися курс валюти, і вона не буде прийнята. Тому в разі, якщо вона не з'явиться до кінця доби в розділі "Мої декларації", її необхідно буде надати наступного дня", – вказали на важливий нюанс у Держмитслужбі.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть