Ціни на українську соняшникову олії різко зросли

Источник: ukrnovyny.com
Ціни на українську соняшникову олії різко зросли

Експортні ціни на українську соняшникову олію отримали різкий поштовх на чутках про можливі обмеження.

Ціни на соняшникову олію різко виросли на побоюваннях про можливі обмеження експорту соняшникової олії з України. Тільки за один день, 14 квітня 2021 р, ціни на сиру соняшникову олію додали більше $ 50 за тонну FOB, показує власний моніторинг Refinitiv. Раніше майже 2 тижні експортні котирування на українську олію залишалися стабільними – на рівні $ 1500-1510 за тонну FOB.

Ціни пропозицій з постачання сирої соняшникової олії з України в період травень-червень виросли до $ 1580-1600 за тонну FOB, а ціни попиту досягли $ 1530-1550 за тонну. Ціни на соняшникову олію на базисі СРТ зміцнилися до $ 1495-1500 за тонну. Великий спред між цінами попиту та пропозиції тільки підкреслює нервозність і невизначеність ситуації на ринку, відзначили трейдери.

Багато опитаних Refinitiv операторів українського ринку припускають, що обмеження на експорт соняшникової олії не будуть впроваджені, і сподіваються на сприятливий для трейдингу розвиток цієї ситуації. У той же час, на ринку присутні очікування, що в період червень-серпень ціни на соняшникову олію можуть зміцнюватися через традиційне скорочення пропозиції в кінці сезону.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть