МОЗ планує залучити приватні клініки для проведення ПЛР-тестів за державний кошт

Источник: ukrnovyny.com
МОЗ планує залучити приватні клініки для проведення ПЛР-тестів за державний кошт
Міністерство охорони здоров'я розглядає питання залучення приватних лабораторій до проведення ПЛР-тестів, за які би сплачувала держава.

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов

"Ми розглядаємо питання щодо залучення приватних клінік, зараз ведуться розрахунки, ми за кілька днів запропонуємо механізм, в який спосіб ми можемо залучити приватні лабораторії для тестування, щоб ми сплачували (за тестування — ред.)", - сказав Степанов.

Він зазначив, що на сьогодні вартість ПЛР-тестування, яке проводиться за державний кошт, включає в себе як розхідні матеріали, зарплату працівникам лабораторій, інші складові. Ця сума, за словами Степанова, може бути в 2-2,5 рази менше, ніж вартість у приватних лабораторіях. Тому зараз тривають консультації з великими операторами ринку, і ведуться відповідні розрахунки.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу в Україні було проведено 57 084 тести, з яких 31 092 дослідження методом ПЛР, та 25 092 - методом ІФА.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть