Позбавлення прав і повторний іспит: у МВС розповіли, як хочуть карати за перевищення швидкості

Источник: ukrnovyny.com
Позбавлення прав і повторний іспит: у МВС розповіли, як хочуть карати за перевищення швидкості

Міністерство внутрішніх справ планує внести на розгляд Верховної Ради законопроект, яким передбачити зобов'язання перескладати іспит з ПДР на право водіння авто у випадку накопичення порушень та штрафів.

Про це заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко сказав на брифінгу в Кабінеті міністрів.

"Ми плануємо внести до ВР законопроект, за яким громадяни, які постійно перевищують швидкість, не тільки б сплачували штрафи, але у разі накопичення штрафів, наприклад, більш ніж 10-15 на місяць, то у такої особи повинні відбиратися права і вона повинна повторно складати екзамен", - сказав він.

Нагадаємо, з опівночі 1 червня запрацювали перші відеокамери системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху. 45 камер встановлено в Києві і на автомагістралях Київської області в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками, наступні камери встановлюватимуть на Львівщині.

Порушенням є перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год.

Розміри штрафів становлять: 255 грн - у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год, але не більше 50 км/год; 510 грн - при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш як на 50 км/год. Штраф зменшується на 50%, якщо його сплачено протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть