Світовий банк знайшов більше грошей на боротьбу з коронавірусом

Источник: ukrnovyny.com
Всемирный банк Covid-2019
Світовий банк знайшов більше грошей на боротьбу з коронавірусом

Світовий банк (СБ), який раніше виділив 12 млрд доларів на невідкладну допомогу в боротьбі з коронавірусом, тепер збільшив фонд швидкого фінансування ще на 2 млрд – до 14 млрд доларів. Про це повідомила прес-служба СБ.

"Пакет [допомоги] зміцнить національні системи забезпечення громадської охорони здоров'я, в тому числі для локалізації, діагностики та лікування захворювань, а також підтримає приватний сектор", – відзначили у Світовому банку. При цьому на підтримку приватних компаній планують витратити в цілому близько 8 млрд доларів.

СБ також розраховує, що фінансова допомога також допоможе сфері туризму, обробної промисловості та іншим сильно постраждали секторам економіки. При цьому президент Світового банку Девід Малпасс підкреслив, що СБ прагне забезпечити гнучке реагування, засноване на потребах країн, що розвиваються (до цієї категорії належить і Україна).

"Дуже важливо, щоб ми скоротили час відновлення. Операції з підтримки вже ведуться, і затверджені сьогодні розширені інструменти фінансування допоможуть зберегти економіку, компанії і робочі місця", – запевнив Малпасс.

Раніше в S&P Global відзначили, що світова економіка зіткнеться з масштабною рецесією в 2020 році через пандемію COVID-19. Так, зниження інтенсивності руху капіталів, а також посилення фінансових умов одночасно з шоком на ринку нафти завдасть шкоди кредитоспроможності економічних агентів.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть