Україна призупиняє велику приватизацію на час кризи

Источник: ukrnovyny.com
Україна призупиняє велику приватизацію на час кризи

Фонд державного майна утримається від виставлення на продаж об'єктів великої приватизації та державних підприємств до стабілізації ситуації на фінансових ринках, про що на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив голова фонду Дмитро Сенниченко.

«В умовах світової економічної турбулентності, викликаної епідемією COVID-19, поки що приймаємо рішення утриматися від виставляння на приватизаційні аукціони об'єктів великої приватизації та державних підприємств до стабілізації ситуації на фінансових ринках. Підготовка підприємств до залучення інвесторів триває. Проводяться аудити і розробка маркетингових матеріалів для швидкого виставлення на аукціони об'єктів одразу після подолання кризи», - написав він.

Що стосується малої приватизації, то її фонд не планує призупиняти, оскільки досвід попередніх кризових ситуацій (зокрема, глобальної світової кризи 2008 року і спаду економічної активності в Україні в 2014 році) свідчить, що українці, малий і середній бізнес охоче інвестують в об'єкти нерухомості.

«Під час недовіри до світових валют і волaтильності на фінансових ринках приватизація невеликих об'єктів нерухомості - це можливість для простих українців зберегти заощадження і водночас зробити інвестицію в свою країну», - написав голова фонду.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть