В Україні продовжують зростати ціни на сою та соняшник

Источник: ukrnovyny.com
соя
В Україні продовжують зростати ціни на сою та соняшник

Погіршення світового балансу кукурудзи в січневому звіті Міністерства сільського господарства США (USDA) призвело до зростання біржових котирувань. Слідом за світовими ціни на кукурудзу в Україні зросли на 10-15 $/т до рекордних 245-250 $/т або 8150-8250 грн/т для поставок в порт.

Зазначається, що березневі ф’ючерси на біржі в Чикаго 13 січня протягом сесії виросли до 212 $/т, але потім опустилися до 206,8 $/т, продемонструвавши денне зростання на рівні 1,5%. Крім січневого балансу USDA ринок підтримали оновлені оцінки виробництва в Бразилії.

Експерти Conab знизили прогноз виробництва кукурудзи в Бразилії в 2020/21 МР на 0,3 млн т до 102,3 млн т, тоді як в останньому звіті USDA його оцінили в 109 млн т.

Прогноз виробництва сої Conab знизило на 0,75 млн т до 133,7 млн т, що майже відповідає оцінкам USDA. Затримка сівби сої, на думку експертів Conab, відстрочить посів кукурудзи другого врожаю, що призведе до скорочення її врожаю, і, відповідно, експорту.

Оцінки врожаю кукурудзи в Південній Америці будуть визначальними факторами впливу на ціни в березні і квітні.

«Проблеми з експортом з Аргентини на тлі можливого скорочення поставок кукурудзи з США активізували попит на українську кукурудзу, в результаті чого ціни пропозицій в Україні зросли до 260-265 $/т FOB у порівнянні з 235-245 $/т FOB тиждень тому», – відзначають аналітики.

Зростанню ціни сприяють наміри Мінсільгоспу Росії ввести з 15 березня експортне мито на кукурудзу 25 €/т і на ячмінь – 10 €/т.

«Росія експортує близько 4 млн т кукурудзи, і підвищення ціни на неї посилить попит на українську кукурудзу з боку традиційних російських покупців – Туреччини і Єгипту. Зростання цін на кукурудзу активізує продажі з боку українських виробників, особливо на тлі подорожчання мінеральних добрив внаслідок зростання ціни на газ», – прогнозують експерти.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть