В Україні рекордно подешевшали сливи

Источник: ukrnovyny.com
сливи
В Україні рекордно подешевшали сливи

В Україні найбільш істотно, більш ніж в півтора рази, знизилися оптові ціни на сливу.

У минулому році сливу продавали дорожче, оскільки значна частина врожаю загинула внаслідок заморозків. А так як площі під сливою в Україні мали тенденцію до розширення, тому що цей фрукт періодично користується непоганим попитом в Євросоюзі, то в 2021 році урожай сливи в Україні різко виріс, обваливши ціни.

В Україні ціни на сливу зараз рекордно низькі історично, незважаючи на невелике зростання в останні пару тижнів. Двома тижнями раніше ціни опускалися до $ 0,22 за кг, а зараз знаходяться на рівні близько $ 0,26 за кг. За останні чотири роки таких низьких цін на сливу не було.

Для садівників України слива як і раніше є додатковим нішевим напрямком бізнесу. Тому і технології вирощування, і технології доопрацювання і тривалого зберігання, не кажучи вже про торговельні контакти і досвіді експорту, в Україні не так добре розвинені. Звідси і таке значне зниження цін у порівнянні з попередніми роками на тлі зростання виробництва.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть