В Україні знизилися ціни на тепличні огірки

Источник: ukrnovyny.com
тепличні огірки
В Україні знизилися ціни на тепличні огірки

На ринку України зберігається тенденція зниження цін на тепличний огірок. Головною причиною падіння цін став початок сезону поставок огірка з літніх теплиць південних областей, перші партії даної продукції з’явилися на українському ринку ще минулого тижня.

Так, на сьогоднішній день горбкуватий огірок тепличні комбінати готові відпускати по 42-46 грн / кг ($ 1,50-1,64 / кг), що в середньому на 10% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня. Ціни на гладкий тепличний огірок з минулої п’ятниці знизилися в середньому на 11% і на даний момент гладкий огірок надходить в продаж по 37-40 грн / кг ($ 1,32-1,43 / кг).

При цьому, ключові гравці ринку відзначають, що ціна на тепличні огірки могла впасти і сильніше, якби не холодна і дощова погода, яка дещо уповільнила збори даної продукції в літніх теплицях.

Також варто відзначити, що велику конкуренцію місцевим огірку становить імпортна продукція виробництва Білорусь. Багато імпортерів, на даний момент мають великі запаси білоруського огірка ще з минулого тижня, тому змушені були знизити ціни на дану продукцію до 33-35 грн / кг ($ 1,18-1,25 / кг), що в середньому на 14% дешевше , ніж тижнем раніше.

Проте, відзначимо, що, незважаючи на досить помітне зниження цін в сегменті тепличного огірка, на сьогоднішній день гладкий огірок в Україні коштує в середньому на 23% дорожче, ніж в середині квітня 2020 року. У той же час, ціни на горбкуваті огірки за рік виросли в середньому на 10%.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть