В ЄС анонсували торгові переговори з Україною

Источник: ukrnovyny.com
Украина Брюссель ЕС
В ЄС анонсували торгові переговори з Україною

Завтра в Брюсселі відбудеться сьоме засідання Ради асоціації Україна - ЄС, на якому піднімуть питання про лібералізацію торгівлі.

 
Україна і Євросоюз 11 лютого почнуть процес переговорів про подальшу лібералізацію торгівлі. Про це сказано у виступі виконавчого віце-президента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса за звітом про імплементацію Угоди про асоціацію Україна - ЄС.
"Завтра ми з прем'єр-міністром Шмигаль також почнемо процес перегляду лібералізації торгівлі товарами, який передбачений статтею 29 Угоди про асоціацію... Угода має величезний потенціал, і ЄС готовий вивчити всі можливості для подальшого посилення нашої галузевої співпраці та економічної інтеграції", - заявив Домбровскіс.
 
Він зазначив, що угода про асоціацію між Україною та ЄС - це унікальна платформа, щоб Україна продовжувала рухатися шляхом реформ, а економіки і суспільства України та ЄС ставали ближчими.
 
Також Домбровскіс зазначив, що ЄС також підтримує Україну в боротьбі з пандемією.
 
"Ми переорієнтували кілька поточних і майбутніх програм допомоги, і більше 190 млн євро направлено в Україну, щоб допомогти задовольнити потреби, пов'язані з COVID-19. Крім того, ми вивчаємо варіанти, як допомогти Україні отримати ранній доступ до вакцин. В рамках програми COVAX в лютому Україна отримає 117 тис. доз вакцини Pfizer і 2,2-3,7млн доз вакцини AstraZeneca/Oxford протягом першої половини 2021р.", - розповів він.
 
Нагадаємо, українська делегація на чолі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем напередодні прибула до Брюсселя, де відбудеться сьоме засідання Ради асоціації Україна - ЄС.
 
Шмигаль вже провів зустрічі з главою Євроради Шарлем Мішелем і генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть