З травня комунальні послуги розділять на кілька платежів: що зміниться (відео)

Источник: ukrnovyny.com
З травня комунальні послуги розділять на кілька платежів: що зміниться (відео)

Жителі всіх багатоквартирних будинків до 1 травня повинні вирішити, хто і за яку ціну дбатиме про дім, і скільки тепер платіжок доведеться сплатити.

Комунальний переворот відчують на собі абсолютно всі, хто живе в багатоквартирних будинках. «Якщо раніше ви й поняття не мали, який там жек обслуговує, а точніше не обслуговує ваш будинок, в якому стані покрівля, чому не працює ліфт, кому належить котельня, де ключі від горища та чи опломбований ваш лічильник тепла – всі ці питання і ще купа інших ввижатимуться вам у жахливих снах. Тому що з 1 травня ігнорувати все це буде просто небезпечно», - йдеться в сюжеті.

Платіжок стане більше і це лише половина правди. У наших платіжках від 7 до 10 комунальних послуг. У кого як. А в червні з'явиться ще 12. Наприклад, платіж за холодну воду розділять на чотири - власне, холодна вода, абонентська плата (тобто платіжка за те, що надрукували й надіслали платіжку), за повірку лічильника та окремо за його обслуговування. Те ж саме стосується гарячої води та опалення.

Буде це в одній платіжці окремими рядками або взагалі різними квитанціями, остаточно ще не вирішено. Але рахувати послуги окремо будуть вже з 1 травня цього року.

"Для кожного будинку тепер буде розрахована індивідуальна вартість. І залежно від її розміру навантаження будуть різними. Як це буде, ми побачимо в червні або липні", - зазначив радник заступника голови КМДА Олексій Тихонов.

Що буде в платіжках, а що ні, залежить ще й від форми управління будинком. Тобто, хто його обслуговуватиме. З цим теж треба визначитися до 1 травня.

І тут важливо зрозуміти, що комунальні послуги – вода, світло, тепло – це окремо. А обслуговування, воно ж управління будинком – це труби, електромережі, насоси, ліфти, котельня, лічильники - то зовсім інше. Ось саме з тим, хто, яка компанія або мешканці самостійно доглядатимуть за станом мереж в будинку, і треба визначитися.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть