"Замінити маршрутки": в Україні можуть запровадити нову модель громадського транспорту

Источник: ukrnovyny.com
"Замінити маршрутки": в Україні можуть запровадити нову модель громадського транспорту

Міністерство інфраструктури ініціювало законопроект, який дозволяє запропонувати транспорту модель у зв'язку з коронавірусом.

Про це повідомив глава відомства Владислав Криклій.

За його словами, нова модель має дозволити замінити маршрутки на автобуси, електробуси:  Тоді міста зможуть фактично розширити той перелік транспортних засобів, який фактично у форматі громадського транспорту працює і вони зможуть замовляти транспортну послугу в перевізників. І тоді це дає можливість замінити маршрутки на нормальні автобуси, електробуси, але це будуть вже нормальні перевізники, які надаватимуть послугу місту і комунальним підприємствам".

Щодо того, коли громадський транспорт з'явиться на вулицях міст України, Криклій повторився, що "це вже питання до місцевої влади, чи готові вони відпускати маршрутні таксі", але, на його думку, робити це ще рано.

Раніше мер Києва Віталій Кличко попросив уряд відновити роботу метро в Києві у звичайному режимі Кличко звернувся до Кабінету міністрів із прохання відкрити метро від 25 травня. Він зазначив, що дедалі більше людей повертається на роботу і на місто чекає транспортний колапс.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть