Деякі люди мають імунітет до COVID-19, – дослідження

Источник: ukrnovyny.com
Деякі люди мають імунітет до COVID-19, – дослідження

Імунна система деяких людей, які ніколи не хворіли на COVID-19, має допоміжні Т-клітини, що здатні розпізнавати та реагувати на небезпечний вірус.

Про це свідчать дані нового дослідження, пише Science alert.

На думку вчених, причиною цьому є так звана перехресна реакція: коли Т-клітини-помічники розвиваються у відповідь на інший вірус, вони реагують на схожий, але раніше не відомий патоген.

У цьому випадку Т-клітини можуть залишитися після попереднього контакту людини з іншим видом коронавірусу – ймовірно, одним з чотирьох, що спричиняють застуду.

За словами науковців, саме ці клітини «можуть допомогти генерувати швидшу і сильнішу імунну відповідь».

Серед груп пацієнтів з коронавірусом, вивчених у цьому дослідженні, тільки у двох були важкі випадки; інші 90% мали легку або помірну форму інфекції.

Водночас деякі скептики вважають, що поки зарано робити висновки, що перехресна реакція відіграє якусь роль у тому, як саме протікає в організмі людини COVID-19. Адже вже за кілька місяців дані можуть бути неактуальними через швидку мутацію вірусу.

Втім, автори дослідження зауважують, що «імунна система пов’язана з подією. Якщо це сильна подія, у вас буде сильна пам’ять».

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть