Головний санлікар розповів, чому українців масово не тестують на коронавірус

Источник: ukrnovyny.com
Минздрав Covid-2019
Головний санлікар розповів, чому українців масово не тестують на коронавірус

Заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, чому в Україні не проводять масове тестування на коронавірус, щоб виявляти безсимптомні випадки.

Про це він сказав в інтерв'ю НВ.

За словами Ляшка, це "питання економічної доцільності".

"Кожна країна розробляє алгоритми тестування залежно від своїх економічних можливостей. Ми не можемо сказати, що у нас сьогодні економіка така, як у Польщі, Італії, Іспанії та США. Ми не можемо тестувати для того, щоб задовольняти бажання тестуватися. Але ми стовідсотково тестуємо людей з симптомами, щоб забезпечити контроль над ситуацією", - пояснив він.

Для того, щоб перейти на етап масового тестування, пояснив Ляшко, Україні "не тільки потужностей не вистачить, але, на жаль, і фахівців".

"На самому початку епідемії ми говорили про те, що наша межа можливостей - 80 тисяч тестувань на тиждень. Сьогодні ми вже спокійно робимо 72 тисячі тестів на тиждень. Тобто майже виконали поставлену мету", - порівняв він.

Відповідаючи на питання про те, як виросте тестування до осені, головний санітарний лікар відзначив: "Ми не знаємо, скільки буде додатково лабораторій поза системою, приватні компанії теж розвивають свої потужності".

За словами Ляшка, держава "зараз закуповує автоматичні станції для виділення РНК, нові аналітичні панелі, які спростять роботу лікарям-лаборантам".

Він переконаний, що в державних лабораторія "підняти кількість досліджень удвічі здається досить реальним".

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть