МОЗ вимагатиме посилення контролю за правилами карантину у транспорті та маркетах

Источник: ukrnovyny.com
МОЗ вимагатиме посилення контролю за правилами карантину у транспорті та маркетах

Міністерство охорони здоров’я звертається до контролюючих органів щодо посилення контролю на транспорті і супермаркетах через зростання кількості інфікованих коронавірусом.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов сказав на брифінгу, коментуючи ситуацію зі збільшенням числа інфікованих коронавірусною інфекцією в країні.

Він підкреслив, що в Україні запроваджені стандарти лікування, які показують свою дієвість, надання меддопомоги лікарями є достатньо ефективним, і це підтверджує показник летальності, який нижчий за показники інших країн Європи.

«Водночас, ми повинні розуміти, що система охорони здоров’я має певну межу. І коли в нас щодня по 200-205 людей госпіталізується, то заповнюються ліжка, і ми можемо дійти до ситуації, коли ці ліжка просто закінчаться», - сказав міністр.

За його словами, щоб цього не сталося, люди повинні користуватися тими рекомендаціями, які дає МОЗ.

«Звичайно, міністерство звертається до контролюючих органів щодо посилення контролю на транспорті, перш за все до людей, які відповідають за перевезення громадян, або відповідальних в супермаркетах та інших закладах, щоб було контрольовано там, де є максимальна можливість передачі вірусу, і як наслідок відповідне інфікування. МОЗ не буде зупинятися на тих діях, які проводяться з точки зору лікування і проведення тестувань. Але, щоб ми здатні були надавати меддопомогу, щоб перемогли COVID-19, прошу вас, шановні українці, дотримуватись правил», - закликав міністр.

Він навів наприклад, що у Закарпатській і Чернівецькій областях відсоток заповненості ліжок вже перевищив 50%. «Тому прошу вас, шановні українці, дотримуватись рекомендацій, які надає Міністерство охорони здоров’я», - звернувся він до громадян.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть