У Китаї пообіцяли вакцину проти коронавірусу до кінця року

Источник: ukrnovyny.com
Китай Covid-2019
У Китаї пообіцяли вакцину проти коронавірусу до кінця року

Китайська вакцина проти коронавірусу може бути готовою до кінця року. Такий висновок зробила комісія з питань нагляду й управління активів (SASAC), яка належить владі Китаю.

Другий етап клінічних випробувань розпочали відразу щодо двох вакцин. Над ними працюють фахівці фармацевтичної компанії Sinopharm, за управління SASAC, пише British Herald.

Усього в КНР на людях випробовують уже п'ять вакцин від коронавірусу. Якщо хоча б одна з них буде затверджена, Китай зможе щороку виготовляти 100-120 мільйонів вакцин.

У ході випробувань близько 2 000 добровольців отримали вакцини, розроблені Інститутом біологічних препаратів Уханю та Пекінським інститутом біологічних препаратів.

Відтак, вакцина може бути готова до продажу вже наприкінці цього року або на початку 2021 року.

Крім того пекінській компанії Sinovac Biotech Ltd, яка працює над вакциною від коронавірусу COVID-19, на 99% впевнені в її ефективності. Вакцина повинна бути успішною на 99%, розповів дослідник Ло Байшань Sky News. 

Зазначається, що наразі випробування вакцини перебуває на другій фазі. В експерименті беруть участь понад тисячу добровольців. Утім, для початку третьої фази випробувань буде потрібно чимало часу. Найбільшою проблемою, з якою стикається компанія зараз, - це низька кількість випадків COVID-19 у Китаї, що ускладнює тестування вакцини в епідемічній ситуації.

У зв'язку з цим компанія хоче домовитися з іншими країнами про випробування у них.

"Ми ведемо переговори з декількома європейськими країнами", - заявила старша директорка з відносин з інвесторами Хелен Ян.

Крім того, Sinovac Biotech Ltd будує завод для майбутнього виробництва ста мільйонів доз вакцин. Масове виробництво можна розпочати одразу, якщо випробування пройдуть успішно і препарат отримає нормативне затвердження.

Слід зауважити, що компанія не планує масово розповсюджувати вакцину.

"Ми насамперед орієнтовані на групи з високим рівнем ризику. Наприклад, медичні працівники чи люди похилого віку, які можуть мати більш високий рівень летальності. Я думаю, що це буде відправною точкою", - каже Хелен Ян.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть