У МОЗ нагадали, що маски не захищають від коронавірусу: радять обмежити мобільність

Источник: ukrnovyny.com
Минздрав Covid-2019
У МОЗ нагадали, що маски не захищають від коронавірусу: радять обмежити мобільність

Міністерство охорони здоров’я України в чергове закликає громадян обмежити свою мобільність, слідкувати за чистотою рук та дезінфікувати гаджети.

На цьому наголосив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час сьогоднішнього брифінгу щодо ситуації з поширенням коронавірусної інфекції.

«Я ще раз закликаю всіх дотримуватись правил карантину. Це найдієвіший спосіб убезпечити себе від ризиків і зберегти здоров’я людей похилого віку», - зазначив Ляшко.

Він нагадав, що основними правилами профілактики є: певна дистанція при спілкуванні, миття рук та застосування антисептика, зменшення мобільності.

«Не треба зараз зациклюватись на тому, скільки живе вірус на поверхнях, а думати про основні правила профілактики. Ми повинні весь час мати чисті руки. Після контакту з будь-якою поверхнею ми повинні руки помити або обробити антисептиком. Також ми рекомендуємо мити, протирати і дезінфікувати поверхні, з якими ви найбільше контактуєте. В першу чергу , зверніть увагу на свої гаджети», - наголосив Ляшко.

Щодо застосування хірургічних масок при виході з дому він зауважив, що вони не захищають від коронавірусу, але перешкоджають поширенню хвороби, оскільки одягаючи хірургічну маску, ми зменшуємо можливість інфікування інших.

«Одягати маску сьогодні – це питання в тому, що ми при наявності распіраторних симптомів або носійства коронавірусної хороби, зменшуємо відстань, на яку ми можемо поширити збудника даної інфекційної хвороби», - уточнив головний санітарний лікар.

Щодо захисту респіраторами Ляшко повідомив, що зараз Всесвітня організація охорони здоров’я переглянула рекомендації щодо застосування цих засобів.

«Респіратори медикам рекомендують використовувати тільки при контакті з хворим на коронавірусну хворобу. Особливо, коли він перебуває в реанімаційному відділенні, коли відбуваються певні процедури, які передбачають виділення великої кількості біологічної рідини. Оскільки саме з крапельками біологічної рідини і поширюється коронавірус, який призводить до коронавірсуної хвороби», - підсумував головний санлікар.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть