В уряді розповіли, коли запрацює пакет безкоштовних медпослуг і чим зможуть скористатися українці

Источник: ukrnovyny.com
В уряді розповіли, коли запрацює пакет безкоштовних медпослуг і чим зможуть скористатися українці

Від 1 квітня 2020 року в Україні запрацює програма медичних гарантій. Вона передбачає для українців безкоштовний гарантований пакет медичних послуг. 

Про це у своєму Telegram повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Прем'єр уточнив, що програма медичних гарантій міститиме первинну, екстрену, амбулаторно-поліклінічну та стаціонарну допомогу, а також обслуговування невиліковних хвороб (знеболення, допомога родинам пацієнтів, підтримка життєдіяльності, догляд за пацієнтом), медичну реабілітацію, медичну допомогу у зв’язку з пологами та реімбурсацію лікарських засобів. ("Доступні ліки").

За словами Гончарука, наразі МОЗ та Національна служба здоров’я України спільно з регіонами працюють над своєчасним запуском цієї реформи.  Прем’єр пояснив, що для укладення договору медзаклади мають бути обладнані усім необхідним. А лікарі повинні мати відповідну кваліфікацію і практику.

Також Гончарук зазначив, що нині вже автономізовано 97% закладів, що надають спеціалізовану медичну допомогу. З його слів, якщо медичний заклад не відповідатиме вимогам, то НСЗУ не укладатиме договір із ним. А отже, лікарня не отримає фінансування. У такому разі гроші на утримання медичного закладу буде виділяти місцева влада.

Як зазначається, найпроблемнішою областю на сьогодні є Запорізька. Лише п’ять областей виконали план комп’ютеризації тільки на половину: Луганська (48%), Харківська (55%), Київська (55%), Сумська (56%), Запорізька (56%).

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть