На Одещині у чоловіка підозрюють сибірку

Источник: ukrnovyny.com
На Одещині у чоловіка підозрюють сибірку

Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник директора Одеського обласного лабораторного центру МОЗ України Сергій Дементьєв.

«У п'ятницю зареєстровано випадок підозри на сибірку. Це чоловік, який професійно займається заготівлею туш (домашньої худоби - ред.). У сімейному осередку - п’ять контактів, зокрема дитина. Вони отримують профілактичне лікування», - повідомив фахівець.

 

Він зазначив, що зазначений чоловік - житель села Фараонівка - госпіталізований до Саратської районної лікарні, де зараз отримує відповідне лікування.

Зазначається, що чоловік звернувся до лікаря у зв'язку з появою на нозі характерного шкірного висипання. Наразі проби, взяті у пацієнта, направлено до профільної лабораторії Києва для проведення ПЛР-аналізу (біологічний аналіз на полімерну ланцюгову реакцію) для встановлення остаточного діагнозу.

Зараз у Саратському районі працює спеціальна комісія, яка проводить протиепідемічні заходи в осередку зараження. Також встановлюються джерела ймовірного інфікування. Зокрема, вивчається стан домашньої худоби та туш у Саратському та поруч розташованому Тарутинському районі, де здійснювалась закупівля сировини та живої худоби.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть