У НАБУ поскаржилися, що глава ОАСК ігнорує повістки на допит

Источник: ukrnovyny.com
Киев суды НАБУ
У НАБУ поскаржилися, що глава ОАСК ігнорує повістки на допит

Главу Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, його заступника та суддів ОАСК в черговий раз викликали на допит в Національне антикорупційне бюро. Всі попередні виклики підозрювані у спробі захоплення влади проігнорували.

Про це заявили в НАБУ.

Відповідні повістки в якості підозрюваних опубліковані на сайті НАБУ. Допити призначені на 10-11 серпня.

"Усі попередні виклики дев’ятеро служителів Феміди, яких обґрунтовано підозрюють у спробі захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над низкою державних органів, проігнорували. Шестеро підозрюваних це вчинили 5 разів, троє - 6 разів. Тим самим вони порушили ст. 42 КПК України, яка зобов’язує їх прибути до слідчого за викликом", - заявили в НАБУ.

На думку детективів, поведінка підозрюваних суперечить їх заявам про бажання довести свою невинність у суді. У НАБУ відзначили, що фігуранти весь час продовжують терміни перебування у відпустках і фактично ховаються від детективів.

"Водночас, інші підозрювані - двоє адвокатів і глава ДСА - з'являються на виклики і контактують з детективами НАБУ. Відтак, виконувати процесуальні обов'язки відмовляються 9 з 12 підозрюваних, більшість з яких - діючі судді ОАСК", - додали в НАБУ.

Відзначимо, напередодні Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку. Йому призначили особисте зобов'язання.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть