Бюрократія та дублювання функцій: Венедіктова розповіла, що перешкоджає роботі ДБР

Источник: ukrnovyny.com
Бюрократія та дублювання функцій: Венедіктова розповіла, що перешкоджає роботі ДБР

Т.в.о. директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова розповіла про негативні процесуальні та організаційні чинники, що перешкоджають роботі ДБР.

Про це вона сказала під час виступу в парламенті.

Говорячи про роботу ДБР, Венедіктова зазначила, що за два місяці 2020 року було вручено 545 повідомлень про підозру, затримано 65 осіб, скеровано до суду 425 кримінальних проваджень.

Вона наголосила на необхідності злагодженої роботи правоохоронної системи та системи правосуддя.

У той же час, вона звернула увагу на «негативні процесуальні та організаційні чинники, що перешкоджають поставленій меті».

«По-перше, визначення підслідності ДБР - вона перетинається з підслідністю НАБУ. У низці випадків це не просто дублювання функцій, а передача справ з одного органу в інший. На будь-якій стадії і в рендомному порядку. Без встановлення альтернативної підслідності ДБР буде займатися лише корупцією на вищій ланці та на середній», - сказала Венедіктова.

Крім того, вона зауважила «відсутність процедури заочного засудження особи, що ускладнює притягнення до відповідальності осіб, які переховуються за межами держави або на окупованих територіях».

Також Венедіктова відзначила «надмірну бюрократизовану процедуру під час досудового розслідування». «Необхідність узгодження слідчим майже кожної своєї дії з прокурорами. Ми гаємо час, ми втрачаємо докази», - сказала вона.

Т.в.о. директора ДБР також зауважила, що організація роботи Офісу генерального прокурора «побудована таким чином, що на даний час у понад тисячі проваджень ДБР не призначено процесуальних керівників». «Відповідно, їх фактичне розслідування заблоковане», - пояснила Венедіктова.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть