У Франції визнали – Мінські угоди потрібно переглянути

Источник: ukrnovyny.com
У Франції визнали – Мінські угоди потрібно переглянути

Поки Москва нервово реагує на плани Києва змінити Мінські угоди, у Франції вважають, що ці домовленості дійсно потрібно переглянути, особливо в питанні послідовності виконань пунктів мінського документа.

Таку думку висловив в інтерв'ю Hromadske посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

За його словами, Мінські угоди є основою для врегулювання конфлікту, але представникам усіх сторін переговорів необхідно переглянути деякі пункти документа.

"Позиція Франції дуже проста: сьогодні немає кращої бази, ніж Мінські угоди. Сьогодні немає кращого тексту, який би давав можливість просуватися у врегулюванні конфлікту. Також, поки не винайшли краще "нормандського" дипломатичного формату роботи – формату, в якому беруть участь Франція, Німеччина, Україна і Росія. У той же час очевидно, що в самому тексті Мінських угод є пункти, які не є визначеними, які заслуговують уточнення, пояснення і деталізації. Особливо це стосується послідовності дій. Потрібно, щоб експерти зібралися за столом і деталізували пункти. Але це не означає, що треба відмовитися від "Мінська". Немає іншої можливості, крім Мінських угод, адже вони були підписані Україною, і саме вони є основою. Ці угоди потрібно взяти за основу, далі можуть бути інтерпретації", – сказав Понсен.

Французький посол додав, що Мінські угоди були підписані в особливому контексті і не заперечує, що переговори в лютому 2015 року були складними, проте необхідно продовжувати йти курсом саме цього документа.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть