Україна проведе військові навчання у відповідь на російські навчання "Кавказ-2020"

Источник: ukrnovyny.com
Україна проведе військові навчання у відповідь на російські навчання "Кавказ-2020"

Міністр оборони Андрій Таран заявляє, що Україна проведе військові навчання у відповідь на російські навчання "Кавказ-2020".

Про це він сказав під час Години запитань до уряду в парламенті.

"Одночасно з урахуванням накопичення військ під приводом підготовки до стратегічних навчань "Кавказ-2020" керівництвом Міністерства оборони і Збройних сил України планується в цей же час, на останню декаду вересня, проведення стратегічного командного навчання, командно-штабного навчання, "Об'єднані зусилля-2020", - повідомив Таран.

У рамках цих навчань, розповів він, планується перевірити спроможність Генерального штабу в новій структурі діяти відповідно до стандартів НАТО.

Планується також перевірити здатність організовувати взаємодію з пунктами управління Збройних сил НАТО.

"Планується проведення не лише командно-штабних навчань, а в рамках проведення цих стратегічних командно-штабних навчань буде проведена перевірка бойової готовності, будуть проведені бойові стрільби зенітно-ракетними комплексами, з літаками Військово-повітряних сил, з певними підрозділами і військовими частинами Сухопутних військ, а також інших військових формувань на наших полігонах, які розташовані на півдні України", - розповів Таран.

Він зауважив, що українська сторона очікує, що представники країн НАТО зможуть взяти участь в цих навчаннях. "На теперішній час нами поки що розробляється план. Після затвердження цього плану і замислу проведення навчання…я зможу вже щось повідомити більш конкретне. Але ця асиметрична відповідь, за нашою оцінкою, по-перше, покаже готовність Збройних сил України до надання достойної, гідної відсічі будь-яким спробам з боку Російської Федерації загострити ситуацію або почати масштабні бойові дії", - вважає міністр.

Водночас, він підкреслив: "Ми не відмічаємо на теперішній час реальної підготовки Збройних сил Російської Федерації до збройного наступу в період проведення навчань "Кавказ-2020".

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть