Усі регіони України залишаються у "зеленій" зоні – МОЗ

Источник: ukrnovyny.com
Усі регіони України залишаються у "зеленій" зоні – МОЗ

У всіх областях України та столиці станом на 4 липня зберігається "зелений" рівень епідемічної небезпеки.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоровʼя.

За даними відомства, в країні рівень захворюваності становить 21 тисяча при граничному показнику 75 на 100 тисяч населення. При цьому в Києві він становить 79 на 100 тисяч населення. Рівень госпіталізацій в Україні станом на 3 липня становив 7,5 на 100 тисяч населення за показника 60 на 100 тисяч населення. Завантаженість кисневих ліжок була на рівні 8% за граничного показника 65%.

У МОЗ зазначили, що "зелений" рівень дозволяє пом’якшити протиепідемічні обмеження. Цей рівень встановлюють одночасно на всій території країни, якщо показник захворюваності на грип та ГРВІ на території щонайменше 13 регіонів України нижчий 50% від епідпорогу, а коефіцієнт виявлення інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) становить менш як 5%.

Що відомо

  • 9 червня у всіх областях України встановили найнижчий, "зелений" рівень небезпеки поширення COVID-19.
  • За даними МОЗ, станом на 4 липня в Україні підтвердили 377 нових випадків захворювання на COVID-19, що на 328 випадків менше, ніж за попередню добу.
  • Україна належить до країн із високим ризиком затяжного формування колективного імунітету і може набути його лише у 2023 році. Це пов'язано з дефіцитом вакцин і низькими темпами вакцинації.
  • В Україні розпочався четвертий етап вакцинації від COVID-19. Під час нього щеплять людей старше 60 років, а також людей віком 18-59, які мають супутні захворювання, ув’язнених та персонал закладів позбавлення волі та слідчих ізоляторів.
  • ЮНІСЕФ очікує, що 20% населення України буде щеплено вакцинами, отриманими від глобальної ініціативи COVAX. Водночас у фонді закликали продовжити рутинну вакцинацію від інших хвороб.
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть