В Польщі відкрили виставку “Злочини Росії” і запросили її відвідати Путіна (документ)

Источник: ukrnovyny.com
В Польщі відкрили виставку “Злочини Росії” і запросили її відвідати Путіна (документ)

З нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну у Вроцлаві (Польща), у Центрі Історії «Заєздня» відбулося відкриття серії виставок «Злочини Росії».

Діячи науки та культури Польщі запросили на цю виставку Путіна: “Ты действительно сумасшедший сукин сын. Здесь ты увидиш свой портрет и дело своих рук так, как видит их весь цивилизованный мир”.  

«Другий рік десятилітньої війни, що триває століттями» – ця фраза найбільш влучно відображає те, що зараз відбувається в Україні.

Сучасна війна в Україні розпочалася у 2014 році, а прагнення Москви підпорядкувати собі землі над Дніпром сягають XII століття. Про довгу історію російської агресії проти України ми розповідаємо на наших трьох виставках серії «Злочини Росії»: «Образи війни», «Трибунал над Росією» та «Голодомор». 

На виставці «Образи війни» експонуються світлини створені Патриком Ярачем, протягом останніх двох років в Україні. «Трибунал для Росії» демонструє плакати художників, що оповідають про злочини, скоєні Росією проти українців з обґрунтуванням необхідності створення міжнародного трибуналу для Росії. «Голодомор» - це сценографічна виставка, темою якої є штучний голод в Україні в 1930-х роках, організований владою СРСР. 

Під час презентації, голова Правління Фонду "Музей Перемоги над Деспотизмом", Михайло Стрельніков звернувся до присутніх з пропозицією підписати відкритого листа - запрошегня Путину відвідати цю виставу. Лист підписали відомі діячи науки та культури Польщі. Серед підписантів доктор наук, викладач та продюсер і автор історичних фільмів, дироектор Центру Історії "Заездня", Анджей Джері, Марія Дуффек-Бартошевська, відомий польскій сценограф фільмів, Ігор Саламон - голова Обьеднання українців у Польщі"Вроцлавське коло", та інші польскі діячи науки та культури.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть