Зеленський: я не допущу бар’єрів для регіональних політичних сил на місцевих виборах

Источник: ukrnovyny.com
Зеленський: я не допущу бар’єрів для регіональних політичних сил на місцевих виборах

Президент Володимир Зеленський заявив, що не допустить встановлення бар’єрів для участі у місцевих виборах регіональних партій та безпартійних громадян.

Про це він сказав у відеозверненні, що оприлюднено на президентському сайті.

"В окремих політичних партій активізувався вірус, який сидить у них останні 28 років. Цей вірус має назву "хитрозробленість". Розуміючи свої мізерні шанси на місцевих виборах, деякі партії намагаються змінити законодавство і встановити надумані бар’єри для регіональних партій. Таким чином "старі" політики хочуть, попри політичну волю мешканців області, "пролізти" в місцеві органи влади", - зазначив президент.

На думку Зеленського, такі політики фактично позбавлять невеликі партії та безпартійних громадян можливості змінювати свій регіон на краще. "Я цього не допущу. Право бути обраним – це конституційне право кожного громадянина України, і президент є гарантом додержання цього права. Тому ніяких "двох третин", "п’яти відсотків" чи інших "схем" не буде. Це позиція і моя, і партії "Слуга Народу". А "старим" політикам можу сказати тільки одне: якщо в якомусь регіоні нашої країни у вас немає підтримки, то змінювати потрібно свої вчинки, а не виборче законодавство", - наголосив він.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть