"Змін поки ніяких": Пристайко про підхід Росії до України після заміни Суркова на Козака

Источник: ukrnovyny.com
"Змін поки ніяких": Пристайко про підхід Росії до України після заміни Суркова на Козака

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявляє, що поки не бачить змін у російській позиції щодо України після заміни помічника російського президента Владислава Суркова на заступника голови адміністрації російського президента Дмитра Козака у курируванні "українським питанням".

Про це Пристайко повідомив журналістам.

Зокрема, його запитали, чи змінився підхід Росії до України після звільнення Суркова і призначення відповідальним за "український напрям" Козака.

"На сьогоднішній момент пройшло не достатньо ще часу для того, щоб зрозуміти, чи дійсно відбулося те, про що ви говорите. Я не спостерігаю зміни команди до цього часу. Дійсно, Сурков відійшов, але навіть ті люди, які постійно брали участь у мінських переговорах - приїжджав Сурков, вони продовжують приїжджати. Тобто, можливо потрібен час, щоби зрозуміти, яким чином зміниться політика з приходом… Козака на цю позицію", - зазначив Пристайко.

При цьому його запитали, як Міністерство закордонних справ України і керівник Офісу президента Андрій Єрмак розділяють роботу в російському напрямі.

"Українське Міністерство закордонних справ турбується усіма країнами на цій планеті. І зокрема, у нас є люди, які постійно працюють над російською проблемою в Російській Федерації. У нас там живе близько 3 млн людей з українськими паспортами. У багатьох у них є проблеми консульські. Дехто перебуває під судом, у декого бізнесові справи, родинні справи. Наші консули і всі дипломати, дипломати у Москві продовжують працювати. Дійсно, у нас немає посла на сьогоднішній момент у зв'язку з агресією проти нас. Але наше посольство підтримує постійно роботу", - пояснив Пристайко.

"Пан Єрмак займається питаннями мінських переговорів. Хоча і ми теж допомагаємо йому у цьому процесі", - додав глава МЗС.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть