Business Insider: Китай почав чистки серед чиновників через коронавірус

Источник: ukrnovyny.com
Китай Covid-2019
Business Insider: Китай почав чистки серед чиновників через коронавірус

Китай почав чистки серед високопоставлених чиновників у провінції Хубей, яка стала епіцентром смертельної епідемії коронавірусу. Кілька керівників Компартії включно з секретарем партії в Комісії охороні здоров’я в Хубеї і головою цієї комісії втратили свої роботи в ході масових звільнень.

Про це пише Business Insider. Заступника директора місцевого осередку «Червоного хреста» усунули з посади за «невиконання обов’язків» у сфері управління пожертвами. Видання пише, що сотні людей потрапили під слідство, були звільнені або отримали попередження в Хубеї через спалах коронавірусу.

Збудник хвороб вбив більше тисячі людей й заразив ще понад 42 тисячі. На даний момент випадки захворювання зафіксовані в 25 країнах світу. Більшість смертей сталися в провінції Хубей, столиця якої – Ухань. Уряд Китаю помістив ціле місто під карантин, так само як і ще 15 інших мегаполісів з метою стримати поширення вірусу. Таким чином фактично заблокованими стали 60 мільйонів людей.

Новини про звільнення з’явилися на тлі оголошення Вищої антикорупційної агенції Китаю й Національної наглядової комісії про те, що вони відправляють команду в Хубей для проведення розслідування після смерті лікаря Лі Венліня, який потрапив під переслідування за розмови про коронавірус. Поліція Уханя змусила лікаря замовчати й підписати лист, в якому він нібито визнавав, що «робив фальшиві коментарі». Його смерть викликала широкий осуд й заклики до захисту свободи слова.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть