До Києва летить мер Праги, щоб висловити підтримку Україні

Источник: ukrnovyny.com
Київ мер Праги
До Києва летить мер Праги, щоб висловити підтримку Україні

14 лютого до Києва, щоб висловити підтримку та солідарність з Україною, прибуде міський голова чеської столиці Зденек Гржиб.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Це правильно, що Прага та інші члени «Пакту вільних міст» висловили свою підтримку столиці України та її громадянам у цих тяжких умовах», – наголосив міський голова Праги.

На його думку, «Київ повинен залишитися вільною столицею та опорою демократії в регіоні».

Міський голова Праги зазначив, що міста-члени «Пакту вільних міст» поділяють із Києвом однакові цінності. До того ж, за його словами, ці міста «є домівкою для багатьох українських земляків – лише у Празі, за даними чеського міністерства внутрішніх справ, їх живе близько 70 тисяч».

Як зазначається, у вівторок, 15 лютого, Віталій Кличко разом зі Зденеком Гржибом у київській мерії зустрінеться з мером Варшави Рафалом Тшасковським.

«Пакт вільних міст» – об’єднання, засноване у 2019 році мерами Братислави, Будапешта, Праги та Варшави з метою захищати та втілювати демократичні цінності, права людини, свободу слова, принципи правової держави. Від вересня 2021 року до об’єднання приєдналося понад 20 міст Європи та поза нею.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть