Факти про фрукти та овочі, які ви могли не чути

Источник: ukrnovyny.com
овочі фрукти
Факти про фрукти та овочі, які ви могли не чути

Фрукти та овочі повинні становити основу будь-якого раціону, адже вони містять багато вітамінів, мікроелементів і цінних речовин, які підтримують роботу всього організму. А які цікаві факти про ці продукти ви могли не знати? 

 

Не кава, а яблука. Виявляється, що яблука більш ефективні для пробудження вранці, ніж улюблений багатьма напій.

Їжте огірки перед сном. Вживання огірків перед сном може допомогти вам прокинутися свіжими, без головного болю і втоми.

Банани для енергії. Всього два банани забезпечать вас достатньою кількістю енергії для інтенсивного 90-хвилинного тренування.

Морква для ходьби. А три моркви дадуть вам енергію для ходьби на 5 кілометрів. Спочатку її вирощували як ліки, а не як їжу.

Не банани, а чудо-фрукт. Банани знижують рівень “поганого” холестерину в крові, допомагають нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту і серцевої системи.

Полуниця від ртуті. Середня за розмірами полуниця має 200 насіння, які очищають організм від ртуті.

“Китайська актинідія”. У ківі у два рази більше вітаміну С, ніж в апельсині. І правильна назва цього фрукта “китайська актинідія”.

Апельсини проти вільних радикалів. У складі апельсинів є антиоксиданти, які вбивають вільні радикали в організмі, запобігаючи розвитку серйозних захворювань і сповільнюючи процес старіння.

Ожина для імунітету. Ця смачна ягода зменшує запалення, бореться з інфекціями й підвищує імунну систему організму.

Ананас для настрою. Ананас містить амінокислоту триптофан, яка сприяє виробленню серотоніну, тим самим покращуючи настрій.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть