Хліб з магазину може бути шкідливим

Источник: ukrnovyny.com
хліб
Хліб з магазину може бути шкідливим

Хліб, куплений у великих торговельних мережах, може бути небезпечним через приготування з порушенням технології. Через недбалість працівників покупці ризикують придбати продукт, заражений пліснявою і токсинами. Про це повідомив пекар Ігор Лаврешин.

“Небезпечною може бути не так сама цвіль, як мікотоксини, які містяться в такому хлібі – продукти життєдіяльності цих грибів. Зрізати цвіль і вживати хліб не можна. Якщо ви бачите хоч найменшу колонію цвілі, такий продукт підлягає утилізації”, – переконаний Лаврешин.

З його слів, якщо на хлібі присутні сліди тварин чи комах, потрібно писати скарги та не вживати цей продукт у жодному разі.

“З настанням тепла в неякісному хлібі може з’явитись картопляна хвороба. Якщо ви хочете зберегти хліб на довгий термін, я рекомендую його заморожувати. Якщо зберігати як звичайний продукт, рекомендую робити це в щільно закритій посудині – стандартній дерев’яній хлібниці, алюмінієвій каструлі”, – зазначив пекар.

За його словами, стандартний термін зберігання хліба – до 7 днів.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть