Папа Римський закликав до національного примирення і припинення насильства у зв’язку з протестами у США

Источник: ukrnovyny.com
Папа Римський закликав до національного примирення і припинення насильства у зв’язку з протестами у США

Папа Римський Франциск закликав до національного примирення і припинення насильства у зв’язку з протестами у США.

З таким закликом понтифік звернувся, виступаючи сьогодні у Ватикані.

«Ми не можемо толерувати, заплющувати очі на будь-які прояви расизму та виключення і претендувати на захист сакральності кожного людського життя. Водночас, мусимо визнати, що насильство останніх ночей має характер самознищення та пострілу в себе самих. З насильством нічого не набувається, але багато втрачається», – зазначив Франциск.

Він назвав смерть Джорджа Флойда трагедією, заявивши, що молиться за нього і всіх, хто «втратили життя через гріх расизму».

Нагадаємо, 25 травня в місті Міннеаполіс під час затримання поліцією загинув афроамериканець Джордж Флойд. У затриманні брали участь четверо поліцейських. Застосування сили правоохоронцями призвело до удушення та смерті Флойда.

Його загибель викликала протести як у Міннеаполісі, так в і інших містах США, що переросли в масові заворушення та погроми.

Щонайменше 13 людей загинули через сутички з поліцією, дії мародерів та інших невідомих осіб. Десятки зазнали поранень, тисячі людей заарештовані, в тому числі понад 2500 в Лос-Анджелесі і 2000 – в Нью-Йорку. Напередодні у десятках міст США запровадили комендантську годину.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть