У Дніпрі стартувала акція з обміну пластикових пляшок на каву

Источник: ukrnovyny.com
У Дніпрі стартувала акція з обміну пластикових пляшок на каву

В одній з кав’ярень Дніпра стартувала акція з обміну пластикових пляшок на безкоштовну каву. За словами організаторів, гроші, вторговані після утилізації, підуть до благодійного фонду, що опікується тваринами в притулках. 

За 5-кілограмовий пакет, наповнений пляшками, можна безплатно випити еспресо, за 10-кілограмовий – еспресо або фільтр-каву, а за 15-кілограмовий – вибрати будь-який напій закладу.

Владислава Миколюк принесла пластик на утилізацію та отримала безкоштовне капучино. Каже: вдома назбирала два пакети пляшок.

 «Ми розуміємо, що не вплинемо на проблему з пластиковими відходами, ми не змінимо проблему, але суть у тому, щоб запустити «вірус» здорового ставлення до сортування», – сказала вона.

Перш ніж обміняти пластик на каву, пляшки потрібно підготувати, це одна з умов акції. Їх треба помити, очистити від плівок та етикеток і спресувати. Владислава каже, це було найскладніше.

 «Я взяла пляшку від соняшникової олії, так довго її відмивала, мене так це дратувало. Тобто, до чого це, я зрозуміла, що це бар’єр, який людина не хоче долати не скільки через неусвідомлення, а, скоріше, через умови, які важко пройти», – зазначила вона.

Для пляшок купили спеціальний смітник, одна з переробних компаній міста погодилася безкоштовно вивозити пластик з кав’ярні, купуватимуть його за близько 6 гривень за кілограм, розповідає власниця закладу Тетяна Собко. Говорить, хотіла б, щоб акцію підтримали й інші заклади.

 «Грошима, які ми отримаємо після здачі пластика на утилізацію, ми допоможемо тваринам. Це можу бути або корм, або пелюшки, або, можливо, на якусь медичну допомогу», – сказала власниця.

Обміняти пластикові пляшки на каву можна до 9 березня.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть