Європейський футбол через коронавірус вже втратив 4 млрд євро

Источник: ukrnovyny.com
Європейський футбол через коронавірус вже втратив 4 млрд євро

Футбольний сезон-2019/20, попри форс-мажор у вигляді пандемії COVID, в більшості країн все ж успішно дограли. Однак доходи всіх без винятку футбольних клубів все одно серйозно постраждали через коронавірус. Про це APnews повідомляє з посиланням на виступ президента "Ювентуса" Андреа Аньєллі перед Асоціацією європейських клубів.

За словами Аньєллі, вже зараз мова йде про недоотримані чотири мільярди євро за два сезони. Причому падіння доходів торкнулося більшу частину статей доходів клубів. Так, тільки за офіційними цифрами, УЄФА (а значить і команди-учасниці Ліги Чемпіонів і Ліги Європи) недоотримають 575 мільйонів євро, які повернуться на рахунку мовників. Адже обидва цих турніру догравати в урізаному форматі.

Схожим чином йдуть справи і у внутрішніх чемпіонатах, де телемовці також запросили повернення частини грошей. Для багатющої ліги світу, АПЛ, мова йде про 360 мільйонів євро (не кажучи про втрату контракту з китайським мовником PPTV на суму в 550 мільйонів євро). У Бундеслізі сума трохи менше, але теж вражає - близько 200 мільйонів євро.

Андреа Аньєллі також прогнозує падіння трансферного ринку на 20-30%. І весь цей обсяг падіння в результаті ляже на плечі самих клубів. Принаймні за словами президента "Ювентуса" і оцінками ФІФА, до 90% цих втрат ляжуть на плечі саме клубів. Залишається тільки гадати, які фінансові підсумки будуть в наступному сезоні, і чи не затягнеться ця криза надовго.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть