NASA на рік залишилося без зв'язку з "Вояджером-2"

Источник: ukrnovyny.com
космос NASA
NASA на рік залишилося без зв'язку з "Вояджером-2"

70-метрова антена Мережі далекого зв'язку NASA, яка розташовується в Австралії, на 11 місяців встала на ремонт. Через це агентство не зможе зв'язатися з апаратом "Вояджер-2", але зможе отримувати від нього наукові дані. Якщо ж у роботі апарату станеться збій, розбиратися з ним йому доведеться самостійно, повідомляє N+1.

Для відправки команд на "Вояджер-2" потрібен спеціальний передавач в S-діапазоні, достатньо потужний, щоб подолати велику відстань до автоматичної станції, що працює на частоті, яка нею використовується. Крім того, потрібно враховувати, що зв'язатися з апаратом можна тільки перебуваючи в південній півкулі Землі. 70-метрова антена DSS43 в Канберрі, що входить до складу Мережі далекого космічного зв'язку NASA, є єдиною антеною, здатною підтримувати зв'язок з апаратом. Термін її експлуатації складає вже 48 років та у фахівців є побоювання про можливість несподіваного виходу антени з ладу. Щоб уникнути цього, фахівці проведуть профілактичні ремонтні роботи, які триватимуть 11 місяців.

Для прийому сигналу "Вояджера-2" можна переналаштувати три 32-метрові антени, які розташовуються в Канберрі, але передати сигнал апарату NASA не зможе. Вчені переведуть апарат в стан спокою, в якому він зможе передавати наукові дані протягом 11 місяців. Станція вже повністю відновилася після недавнього збою і працює в штатному режимі.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть