Україна лідирує в IT технологіях для аграріїв

Источник: ukrnovyny.com
Україна лідирує в IT технологіях для аграріїв

Системи електронного супутникового моніторингу активно використовують аграрії розвинених країн. Без цієї складової неможливе інтенсивне агровиробництво. На пострадянському просторі Україна в лідерах у цій галузі. Україна має вже кілька років працюючий, безкоштовний та наймасштабніший на пострадянському просторі хмарний програмний проект, який дозволяє в онлайн режимі моніторити кадастровий облік земельних ділянок, облік паїв, проводити GPS-моніторинг техніки, робити супутникові знімки та індекс NDVI, вести агроскаутінг, картограми, контроль висіву та інше. 

Український сервіс вже здатен планувати сівозміни, виявляти проблемні зони на полях (наприклад, так звані “блюдця”), прогнозувати врожайність, передбачати витрату добрив та економію посівного матеріалу. Також він дозволяє вітчизняним агровиробникам вести електронний моніторинг вологості грунту, вологості листя, щільності орного шару і навіть розташування насіння у борознах.

Цікаво, що у Росії є подібні електронні додатки для аграріїв, але поки що немає настільки масштабних та функціональних аналогічних систем.

Так, за інформацією інет-видання agroxxi.ru, (дослівно) “на російському ринку на поточний час немає систем підтримки рішень, заснованих на динамічному прогнозі врожайності. Потенційна ємність ринку в цій сфері складає від 800 млн руб. до 4 млрд руб. на рік”. Схожу на українську систему створюють у Самарському університеті. В Росії планують, що їх “електронний агроном” буде надавати послуги через інтернет або спеціальний мобільний додаток.

Українська ж інтернет-система “електронного агронома”  вже кілька років активно діє на трьох мовах, у тому числі англійською, і вже має низку додатків та сервіс-партнерів. 

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть