"Безсмертний полк" проведуть в Росії ще раз, попри пандемію COVID-19

Источник: ukrnovyny.com
Россия Covid-2019
"Безсмертний полк" проведуть в Росії ще раз, попри пандемію COVID-19

У Росії не готові через епідемію COVID-19 відмовитися від масштабного святкування 75-ї річниці Перемоги і підшукують дату, коли може відбутися не тільки традиційний парад, а й хода так званого «Безсмертного полку».

Про це в інтерв’ю російському "Интерфаксу" повідомила очільниця російської Ради Федерації Валентина Матвієнко.

9 травня у Москві пройшли традиційні врочистості до Дня Перемоги з участю російського президента Володимира Путіна, важкою військовою технікою і громадян. На фото західних ЗМІ також потрапила акція «Безсмертний полк», учасники якої були переважно дітьми та без засобів індивідуального захисту.

Вже за кілька днів Росія стала другою у світі за кількістю інфікованих COVID-19.

«Колеги, попри коронавірус, який вніс серйозні зміни у наші плани, те, як зворушливо у цих умовах люди відсвяткували День Перемоги, каже про те, що це свято для наших громадян справді велике, і його у нас ніхто ніколи не забере», – заявила Матвієнко.

За її словами, у Раді Федерації поки узгоджують дату помпезного святкування 9 травня, але досі не визначилися, оскільки «стільки пам’ятних днів, пов’язаних з Великою Вітчизняною війною, що навіть важко визначити, який з них пам’ятніший».

Матвієнко каже, що рішення щодо проведення ще одного параду ухвалюватиме Путін, зважаючи на розвиток ситуації, думки ветеранів, російських істориків і Міноборони.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть