До палати Конгресу США вперше в історії обрали українку

Источник: ukrnovyny.com
США Конгрес
До палати Конгресу США вперше в історії обрали українку

Американська політикиня українського походження Вікторія Спартц обрана як конгресвумен Палати представників США від 5 округу штату Індана. Про це свідчать дані The Associated Press.

Спартц балотувалася від Республіканської партії і, набравши 50,1% голосів, випередила свою найближчу суперницю демократку Крістіну Хейл більш ніж на 5%. На даний момент підраховано 99% протоколів, відповідно загальний результат голосування вже не зміниться.

Вікторія Спартц – політикиня США українського походження, сенаторка Конгресу штату Індіана від міста Ноблсвілл, округ Гамільтон.

Народилася 1 жовтня 1978 у місті Носівка Чернігівської області. Закінчила Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана.

У 2000 році переїхала до США, отримала диплом магістра з професійної бухгалтерії Університету Індіани, залишилася там викладати.

У 2017 вона замінила на посаді в Конгресі штату Індіана 72-річного сенатора Люка Кенлі, який пішов на пенсію. Спартц перемогла шістьох інших кандидатів, у тому числі Дена Шмідта, що раніше працював з колишнім губернатором Майком Пенсом.



Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть