Хірургиню з Австрії, яка випадково ампутувала пацієнту не ту ногу, оштрафують

Источник: ukrnovyny.com
хірург помилка
Хірургиню з Австрії, яка випадково ампутувала пацієнту не ту ногу, оштрафують
У травні цього року медики з міста Фрайштадт, що у Верхній Австрії, випадково ампутували пацієнту не ту ногу, але свою помилку помітили вже після перев'язки. Хірургиня, яка проводила операцію, на суді розповіла, що не знає, як сталася така помилка. Тепер вона має сплатити штраф.

Про це пише австрійське інформаційне агентство Heute.

43-річну лікарку звинуватили у завдаванні тяжких тілесних ушкоджень із необережності, за що може загрожувати до двох років позбавлення волі. 

У травні цього року медики мали ампутувати 82-річному пацієнту ліву ногу від середини стегна — вона була уражена через попередні захворювання. Але перед самою операцією випадково поставили позначку на правій і видалили натомість її. Медики зрозуміли, що ампутували не ту ногу, коли вже робили перев'язку.

Хірургиня визнала, що припустилася помилки під час операції, але відкинула звинувачення у грубій недбалості. Адвокат жінки наголосив, що ця помилка сталася не через одну людину, а через загальний збій у процесі підготовки до операції. Він також заявляв про можливу диверсію щодо його клієнтки.

Сама хірургиня засвідчила, що готувалася до операції за кілька днів. Вона сказала, що знала, яку ногу треба було ампутувати, але на запитання, чому ж зробила процедуру не на тій нозі, відповіла: «Я просто не знаю». 

Суд призначив лікарці штраф. Агентство Heute вказує штраф у розмірі 7200 євро (приблизно 220 тисяч грн), однак інші ЗМІ повідомляють про 2700 євро штрафу (близько 83 тисяч грн).

Окрім того, вдові 82-річного пацієнта, який помер через кілька місяців після операції, призначили 5 тисяч євро компенсації за біль і страждання. Вирок не є остаточним.

 

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть