Венедіктова фальсифікує документи з грубими помилками, - адвокат Порошенка

Источник: ukrnovyny.com
Венедіктова фальсифікує документи з грубими помилками, - адвокат Порошенка

Генпрокурор Ірина Венедіктова "заднім числом" оформила постанову, якою начебто доручила іншому прокурору вручити підозру п’ятому президенту.

Про це повідомив адвокат Петра Порошенка Ігор Головань на своїй сторінці в Facebook.

При цьому, зауважує адвокат, Венедіктова та її підлеглі спочатку доводили, що така постанова не потрібна, а потім постанова з’явилась у матеріалах справи, однак з грубими помилками.

"10 червня я написав пост про те, що Генеральний прокурор Венедіктова порушила норми 110 КПК і не оформила постановою процесуальне рішення доручити здійснення повідомлення про підозру народному депутату України, п’ятому президенту України Петру Порошенку. Нахаба з прокурорським посвідченням, що перервав допит Петра Порошенка у якості свідка, мав при собі лише не передбачений законом папірець "доручення", тобто не мав жодних повноважень. Ніякого повідомлення про підозру здійснено не було", - нагадав Головань.

За його словами, під час зустрічі у кабінеті Венедіктової їх намагалися переконати, що жодної постанови було не потрібно.

"Хай спробують заперечувати, всі ходи записані", - наголошує Головань.

Він також повідомив, що відповідна постанова все ж таки з’явилась у справі.

"Однак пізніше "проффесіонали" перечитали кодекс. І постанова чарівним чином з’явилася у додатках до клопотання про застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу - тримання під вартою", - зауважив Головань.

Втім, за його словами, ймовірно в результаті поспіху у тексті підробної постанови з’явилися статті КПК (109 та 382), які були закриті ще 25 травня.

"Генеральний прокурор не тільки некомпетентна, а ще й намагається приховати некмпетентність фальсифікаціями. Чи не підстава це для негайної відставки?" - резюмував Головань.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть