Рада підтримала законопроект про е-квитки у транспорті - але він ні до чого не зобов'язує

Источник: ukrnovyny.com
Рада підтримала законопроект про е-квитки у транспорті - але він ні до чого не зобов'язує

Депутати прийняли за основу законопроект №5705 про запровадження електронних квитків в автомобільному та міському електричному транспорті. Документ зрівнює е-квиток і звичайний паперовий, але не зобов'язує міський транспорт або приватних перевізників забезпечити можливість безконтактної оплати проїзду. Тобто, по суті, законопроект носить декларативний характер. До першого читання його обіцяють доопрацювати.

У Києві цифровий квиток працює в метро та на транспорті "Київпастрансу". У маршрутках е-квиток мав з'явитися до 1 липня 2021-го, але його впровадження відклали на 2023 рік.

Впровадження електронних квитків у транспорті – це не лише питання зручності пасажирів. Як неодноразово говорили в Кабміні, він допоможе зібрати дані про розподіл пасажиропотоку: які маршрути громадського транспорту необхідні, де треба прибрати або додати зупинки. Ця інформація могла б допомогти зменшити кількість заторів у містах.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть