В ООН заявили, що "головну відповідальність за забезпечення" водою окупованого Криму несе РФ

Источник: ukrnovyny.com
В ООН заявили, що "головну відповідальність за забезпечення" водою окупованого Криму несе РФ

Відповідальність за забезпечення чистою питною водою жителів окупованого Криму лежить як на Росії, так і на Україні. Однак «головну відповідальність за забезпечення доступу до води» несе РФ.

Про це заявила офіційний представник Управління верховного комісара ООН з прав людини Елізабет Тросселл.

"Право на безпечну і чисту питну воду і санітарію визнано Генеральною Асамблеєю ООН в якості одного з прав людини, необхідних для повноцінного життя", - сказано в заяві Тросселл.

За її словами, в управлінні Верховного комісара ООН вважають, що Росія "несе головну відповідальність за забезпечення доступу до води для населення Криму".

"Ми далі відзначаємо, що відповідно до міжнародного законодавства в галузі прав людини Україна зобов'язана підтримувати здійснення економічних, соціальних і культурних прав і постійно тримати в полі зору питання про те, чи може вона вжити заходів для забезпечення достатнього рівня життя для всіх осіб, які перебувають на її території », - сказала Тросселл, передають «РІА Новини». Вона підкреслила, що Управління верховного комісара ООН з прав людини виступає за територіальну цілісність України.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть