Зустріч Зеленського та Бербок скасували через розбіжності щодо поставок зброї та Північного потоку-2

Источник: ukrnovyny.com
Зустріч Зеленського та Бербок скасували через розбіжності щодо поставок зброї та Північного потоку-2

Зустріч президента України Володимира Зеленського та глави МЗС Німеччини Анналени Бербок була скасована через розбіжності щодо надання Києву військової допомоги та Північного потоку-2, пише CNN з посиланням на джерело.

За даними співрозмовника видання, близького до українського уряду, зустріч не відбулася, тому що Бербок відмовилася сказати, чи Німеччина відмовиться від трубопроводу Північний потік-2 у разі вторгнення Росії.

Зустріч також була скасована через відмову Берліна надавати Україні будь-яку військову допомогу «прямо чи опосередковано».

Під час візиту Бербок до Києва стало відомо, що її зустріч із Зеленським не відбудеться. Глава МЗС Німеччини провела переговори зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою.

Пізніше вона пояснила, що плани змінилися через те, що вони із французьким колегою Жан-Івом Ле Дріаном, який буде в Україні 8 лютого, не змогли приїхати до Києва одночасно.

«Нашу поїздку було заплановано з моїм французьким колегою. І у зв’язку з цим ми планували зустрітися з президентом. А зараз змінилися плани поїздки. Французька сторона змінила ці плани… Я змушена була адаптувати свої зустрічі», - наголосила вона.

Кулеба додав, що Бербок зустрічалася з президентом під час свого попереднього візиту до Києва і що відсутність зустрічі наразі не треба сприймати як політичний сигнал.

Анналена Бербок прибула до Києва з візитом 7 лютого, щоб підтримати територіальну цілісність України на тлі загрози нового вторгнення РФ та наголосити, що у разі будь-якої подальшої агресії проти Росії запровадять жорсткі санкції. Планувалося, що вона зустрінеться із Зеленським та головою МЗС України Дмитром Кулебою, а також відвідає лінію розмежування на Донбасі.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть