Прикордонники уточнили, хто може не проходити самоізоляцію по приїзду в Україну

Источник: ukrnovyny.com
Прикордонники уточнили, хто може не проходити самоізоляцію по приїзду в Україну

У Державній прикордонній службі України нагадали, яким категоріям громадян можна не проходити самоізоляцію по поверненню в країну з-за кордону.

Як повідомляється на сайті ДПСУ, згідно з рішенням уряду, розширено категорію осіб, яким не обов’язкова самоізоляція.

Хто може не проходити самоізоляцію по приїзду в Україну з інших країн

Так, до переліку потрапили особи, які мають негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, який проведено не більш як за 48 годин до перетину кордону, та особи, котрі здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації.

Крім того, за раніше встановленими правилами, виняток щодо самоізоляції при перетині кордону також становлять:

  • особи, які не досягли 12 років;
  • особи, які є громадянами (підданими) держав із значним поширенням COVID-19 та не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів або прямують територією України транзитом і мають документи, що підтверджують виїзд за кордон протягом двох діб;
  • працівники дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей;
  • водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден, члени поїздних і локомотивних бригад;
  • інструктори збройних сил держав - членів НАТО та держав - учасниць програми НАТО «Партнерство заради миру», які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів Збройних сил;
  • діячі культури за запрошенням закладу культури разом з однією особою, що супроводжує кожного з них.

Що робити тим, хто повинен піти на самоізоляцію

Нагадується, що особа, якій необхідно пройти самоізоляцію у зв’язку з перетином держкордону, зобов’язана встановити та активувати мобільний додаток "Дій вдома", а у разі неможливості встановлення такого мобільного додатка особа підлягає обсервації.

Самоізоляція чи обсервація припиняється у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, який проведено після перетину державного кордону.

Крім того, прикордонники відмовляють у пропуску в Україну іноземцям та особам без громадянства без наявного поліса страхування, що покриває витрати на лікування COVID-19.

Така вимога не стосується окремих категорій іноземців, які чітко визначені вищезгаданою постановою Кабміну.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть