Винайдено новий сорт яблук з тривалим терміном зберігання

Источник: ukrnovyny.com
сорт яблук
Винайдено новий сорт яблук з тривалим терміном зберігання

Італійська торгова компанія Vog представила новий сорт яблук майбутнього – Giga. Сорт був розроблений бельгійською селекційною компанією Better3Fruit, який їй же і належить. 

Доктор медицини Ніколас Стівенс каже, що історія Giga почалася у 2002 році, коли відбулося перша запилення.

 «Це помісь сортів Gold Rush і Nicotor (Kanzi). Насправді, сорт називається Іпадор, але яблуко буде продаватися під назвою Giga. Це стійкий до парші фрукт з відмінним терміном зберігання», – говорить він.

Особливість сорту в тому, що фрукт залишається твердим і соковитим до кінця сезону. У нього хороший термін зберігання. Навіть в домашніх умовах це яблуко може легко пролежати у вазі два тижні, не втрачаючи своєї хрусткості, говорить Стівенс.

Він характеризує сорт як «повний»: «Яблуко має повну текстуру, смак і аромат. Воно середнього розміру, але важке. Навіть невеликі яблука здаються важкими в руці». За його словами, яблуко розробляли для світового ринку і широкої цільової аудиторії.

«Giga – для активних, щедрих людей. Вони можуть взяти цей фрукт куди завгодно, тому що він залишається таким же гарним, твердим і соковитим», – продовжує Ніколас.

Однак розвиваючи сорт, селекціонер враховував не тільки споживачів, але і весь ланцюжок – від виробництва до столу покупця.

«Сорт стійкий до хвороб, тому є дуже перспективним. Правила зберігання та поводження з продуктами харчування стають все більш строгими. Таким чином, стійкий сорт, який добре зберігається, – вдале рішення. Giga також має гарний колір. Це користь для виробників і зниження втрат», – розповідає експерт.

Першою країною, де почне продаватися Giga, буде Італія. Там яблука з’являться в наступному році.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть