Залякував війною: ЗМІ оприлюднили промову міністра оборони Білорусі на закритому засіданні силовиків

Источник: ukrnovyny.com
Залякував війною: ЗМІ оприлюднили промову міністра оборони Білорусі на закритому засіданні силовиків

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін заявив, що протести в республіці можуть перерости в громадянську війну або військовий конфлікт, тому в разі потреби армія буде використовувати зброю на ураження.

Про це в четвер, 20 серпня, повідомило білоруське видання Наша Ніва з посиланням на аудіозапис закритого засідання чиновника з керівництвом підрозділів Міноборони, Генштабу та Збройних сил.

"Ми, можливо, увійдемо в громадянську війну, ціна людського життя втрачає ціну з кожним днем. Це жахливо. Не виключено, що може бути і військовий конфлікт, на сьогодні це вже реальність. Наше завдання - не допустити", - заявив Хренін.

Також міністр заявив, що державу розвалити неможливо, поки армія не перейде на бік протестувальників.

"Поки армія не перейде на бік протестувальників, державу розвалити неможливо. Вся надія на нас з вами. Ми не деморалізовані", - заявив він.

"Треба боротися, якщо треба - і зі зброєю. За країну, за себе, за наші сім'ї", - закликав Хренін.

Чиновник порівняв армію з вартовим, котрий "готовий зробити постріл вгору, щоб зупинити порушника і не стріляти на поразку".

"І в разі виконання всіх команд вартовим, або якщо йому загрожує небезпека, він зобов'язаний застосовувати зброю на ураження", - заявив він.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть