Два балкери із США доставили в Україну понад 150 тонн вугілля

Источник: ukrnovyny.com
Два балкери із США доставили в Україну понад 150 тонн вугілля

У портах Одеської області розвантажують два судна, які доставили в Україну енергетичне вугілля із США.

Балкер Volos прибув до приватного порту ТІС.

"Це вже четверте судно з імпортним паливом для українських теплоелектростанцій, яке обробляє ТІС на замовлення "ДТЕК Енерго". На борту Volos 75,5 тисячі тонн американського вугілля для обігріву наших міст", — повідомила прес-служба порту.

"Наші залізничні та термінальні потужності дозволяють одночасно розвантажувати балкер, завантажувати залізничні вагони, формувати потяги та відправляти адресатам. Працюємо в цілодобовому режимі, щоб уже найближчим часом українські ТЕС отримали вугілля з Volos", — заявили в ТІС.

75 тисяч тонн енергетичного вугілля доставив до порту "Південний" балкер Cora Oldendorf під прапором Ліберії, повідомляє "Укрінформ".

"Це вже восьме судно типу "Панамакс", яке виконало замовлення компанії "ДТЕК Енерго". Докери розпочали розвантаження балкера", — йдеться в повідомленні.

14-15 січня у "Південному" очікують на прибуття судна W ARCTURUS, яке доставить ще 74 тисячі тонн вугілля для ПАТ "Центренерго".

Балкер — спеціалізоване судно для перевезення вантажів насипом.

Нагадаємо, компанія "ДТЕК Енерго" домовилася з міжнародними постачальниками про імпорт 7 суднових партій з вугіллям, з яких 5 поставок – з вугіллям із США та 2 – з Колумбії. Обсяг кожної партії складає від 40 до 75 тияч. тонн, у результаті сумарний обсяг постачань – майже 470 тисяч тонн.

В Україну також завезли перші 60 вагонів енергетичного вугілля для Луганської ТЕС. Йдеться про антрацит із Ростовської області. Луганська електростанція – основне джерело електро- та теплоенергії для мешканців області. Також вона живить Попаснянський водоканал, який забезпечує водою мешканців біля лінії розмежування.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть