Меморандум з ЄС: Україна зобов'язалася ліквідувати фіскальну службу

Источник: ukrnovyny.com
Евросоюз кредиты ГФС
Меморандум з ЄС: Україна зобов'язалася ліквідувати фіскальну службу

Україна відповідно до умов Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та Європейським союзом в рамках макрофінансової допомоги Україні до 1,2 мільярда євро зобов'язалася провести конкурсний відбір на посади керівників Державної податкової та Митної служб після закінчення карантину, ліквідувати Державну фіскальну службу і прийняти в першому читанні проект закону про створення нового агентства для розслідування серйозних економічних і фінансових злочинів.

Про це йдеться в тексті меморандуму, опублікованому народним депутатом Данилом Гетманцевим у своєму Telegram-каналі.

Згідно з документом, Міністерство охорони здоров'я України зобов'язаний передати всі централізовані закупівлі лікарських засобів, медичних виробів і індивідуальних засобів захисту держпідприємству "Медичні закупівлі України" і створити незалежний наглядову раду.

Також меморандум передбачає удосконалення системи моніторингу ПДВ, розробку концепції електронного податкового аудиту, впровадження електронних касових реєстраторів (програмні РРО), а також використання нових ІТ-рішень для прискорення митного оформлення.

Крім того, Україна взяла на себе зобов'язання створити нову Вищу кваліфікаційну комісію суддів України шляхом прозорої процедури відбору, проведеного Конкурсною комісією з міжнародною участю, а також проводити конкурси для призначення на посади вищого рівня відповідно до Європейських принципів державного управління (в тому числі на посаді, тимчасово заповнені протягом дії карантину).

Серед обов'язків України - авторизація автономної системи електронного кримінального судочинства НАБУ/САП і завершення атестації прокурорів на регіональному рівні з початком процесу атестації на місцевому рівні.

У частині покращення бізнес-клімату Україна має сприяти блокуванню коштів на банківських рахунках шляхом надання дозволу на електронний зв'язок між виконавцями та банками й продовжити відновлення активів в державних банках.

Кабінет міністрів, згідно з меморандумом, зобов'язується переглянути та ввести нормативно-правову базу корпоративного управління для державних підприємств відповідно до основних принципів Організації економічного співробітництва і розвитку. Також уряд має скасувати спеціальний обов'язок суб'єктів ринку природного газу щодо надання послуг з постачання газу для потреб домогосподарств і надати всім споживачам можливість вільно обирати та легко змінювати постачальника безкоштовно і без обмеження доступу до відповідних даних або інфраструктурі.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть