В Україні вперше запрацювали всі 15 енергоблоків АЕС одночасно

Источник: ukrnovyny.com
В Україні вперше запрацювали всі 15 енергоблоків АЕС одночасно

Енергоблок №4 Рівненської атомної електростанції 30 січня підключили до електромережі після завершення середнього планово-попереджувального ремонту та перевантаження ядерного палива.

Про це йдеться в повідомленні "Енергоатому".

Зазначається, що вперше за всю історію атомної енергетики України ДП "НАЕК "Енергоатом" працює всіма 15  енергоблоками одночасно.

Із грудня 2021 року компанія працювала 14 енергоблоками з 15.

Як повідомялося, раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявляв, що Міненерго планує запустити всі 15 блоків АЕС до кінця тижня попри аварійні відключення.

Вранці вівторка, 25 січня, від мережі було відключено енергоблок №1 Хмельницької АЕС та блок №4 Запорізької АЕС.

Таким чином, в роботі фактично перебувало 12 із 15 енергоблоків чотирьох діючих АЕС України, оскільки на енергоблоці №4 Рівненської АЕС тривала 66 доба середнього планового ремонту.

Через відключення двох атомних блоків для компенсації потужностей в системі були для роботи в зоні "ОЕС України" були залучені енергоблоки №8 та №9 Бурштинської ТЕС, а також буде задіяний блок №3 Криворізької ТЕС.

Крім того, у "Бєленерго" повідомили, що на запит української сторони 25 січня з 11:00 до 18:00 у рамках двостороннього договору надається аварійна допомога енергосистемі Україні максимальною потужністю 150 МВт.

Раніше заступник глави офісу президента Ростислав Шурма заявив, що НАЕК "Енергоатом" протягом найближчих 10 днів, залежно від температури, планує почати роботу всіма 15 енергоблоками своїх чотирьох АЕС, що є безпрецедентним.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть